ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 57
Abonament PDF

Editorial nr. 57

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE

Jobul de programator îți poate oferi de-a lungul timpului posibilitatea de a experimenta mai multe roluri . Ajungi să fii programator, tester, devops, team lead, arhitect, project și/sau product manager. Este o experiență completă care ne poate transforma în specialiști cu o largă viziune. Dintre toate, cea de tester este cea mai diferită și totodată greu de realizat, deoarece este nevoie de o altă abordare, care la rândul ei implică anumite abilități suplimentare. Dintre acestea aș menționa atenția la detaliu și răbdarea. Legătura dintre programatori și testeri este una de simbioză, un yin și yang, în care o parte construiește iar cealaltă caută defectele. În schimb, DevOpsul este legătura dintre programatori, testeri și operations/servicii. Ei trebuie să înțeleagă de asemenea cerințele clienților astfel încât produsul sau serviciul să funcționeze perfect. Din această perspectivă, îmi face plăcere să vă spun că această ediție conține un procent mare de articole pe temele Testare și DevOps.

Înainte de a vă prezenta succint conținutul acestui număr, vreau să vă mai aduc la cunoștință faptul că următorul eveniment de lansare va avea loc în Paris, în data de 12 aprilie. Este pentru prima dată când avem un astfel de eveniment în afara țării. Acesta va avea loc la Institutul Cultural Român și va fi realizat împreună cu asociația Romanian IT. Vă vom ține la curent cu agenda pe grupul de Facebook și Meetup.com iar dacă sunteți prin zonă, vă așteptăm să participați.

Testarea aplicațiilor mobile automată este o provocare. Appium & Opium - Soluții alternative pentru testare automată vă prezintă o soluție practică, fără a avea nevoie de o platformă cloud. Zero Bug Software Development și Four Amigos vă invită la o analiză a modului de dezvoltare software și la o clasificare a bugurilor din produsele dezvoltate. Cum putem crea teste automate bazate pe date și scenarii care se schimbă? Test Factory - următorul nivel de abstractizare a testelor automate vă propune o soluție la această problemă. Testarea web automată este analizată prin prisma folosirii CasperJS în CasperJS - Testarea automată a aplicaţiilor Web. Code Coverage este o măsură importantă în a determina acoperirea codului prin testele automate. Aceasta este folosită pentru SoapUI în Utilizarea Squish Coco pentru a determina code coverage. Trecem acum la DevOps unde vă recomandăm să începeți cu o privire de ansamblu, cu imagini sugestive în Incursiunea DevOps în spațiul Enterprise. Știți care este legătura dintre *Continuous Delivery* și Continuous Deployment? Livrarea soluțiilor .NET folosind Octopus Deploy vine cu un răspuns și cu o soluție de Continuous Deployment. Vă invit la final să citiți și restul articolelor de DevOps, Testare și nu numai.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA