ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 56
Abonament PDF

OpenStreetCam JOSM plugin

Beata Jancso
Java Developer @ Telenav
PROGRAMARE

OpenStreetCam JOSM plugin permite comunităţii să îmbunătăţească hărţile prin vizualizarea de imagini actualizate de tip street view. Imaginile street view sunt colectate de platforma OpenStreetCam și de asemenea, sunt disponibile prin intermediul aplicaţiei web OpenStreetCam și al editorului de hărţi.  

Accesul la o sursă suplimentară de imagini gratuite ușurează procesul de cartografiere la distanţă și le permite utilizatorilor ca datele reale să se reflecte în hartă. Imaginile street view sunt utile pentru feature-urile de editare de hărţi care nu sunt vizibile din satelit: semnele de circulaţie, numerele caselor, staţiile de autobuz, punctele de interes.

Instalarea

Instalaţi OpenStreetCam plugin în mod uzual, prin intermediul pluginului JOSM Preferences menu item. După ce instalaţi pluginul și reporniţi JOSM, nivelul OpenStreetCam layer și panoul devin vizibile.

Nivelul OpenStreetCam

După instalarea cu succes a nivelului OpenStreetCam, localizările imaginilor sunt afișate în panoul meniu și pe harta principală. Localizările imaginilor sunt ilustrate cu icoane albastre, fiecare icoană indicând headingul imaginii.

Localizarea unei imagini poate fi selectată printr-un singur click atâta timp cât nivelul este vizibil. Puteţi selecta imagini chiar dacă nivelul OpenStreetCam nu este cel activ.

Nivelul OpenStreetCam afișează datele începând de la un nivel de zoom 14, deci pentru a vedea datele trebuie să faceţi zoom in pe zona dorită de pe hartă.

Pentru nivelele Imagery, datele sunt încărcate pe măsură ce mișcaţi harta și faceţi zoom in/out. În cazul datelor OSM, nivelul OpenStreetCam este încărcat doar pentru zona descărcată.

Pluginul salvează starea închis/deschis a nivelului. Deci, dacă ștergeţi nivelul, atunci la următoarea sesiune JOSM, nivelul OpenStreetCam nu va fi încărcat din oficiu. Un nivel OpenStreetCam șters anterior poate fi activat din nou din meniul Imagery.

Panoul OpenStreetCam

În panoul OpenStreetCam puteţi interacţiona cu imaginea selectată curent.

Panoul împreună cu imaginea afișează informaţie de bază precum: numele de utilizator OSM și data creării.

De asemenea, panoul conţine butoane de comenzi în partea de jos. Acestea sunt folosite pentru filtrarea, încărcarea imaginii precedente/următoare, centrarea hărţii, deschiderea paginii web pentru imagine și oferirea de feedback. Comenzile sunt activate doar când imaginea este afișată în panou.

Aceste feature-uri vor fi discutate în următoarele secţiuni.

Pluginul salvează starea deschis/închis a panoului. Deci, dacă ștergeţi panoul, atunci la următoarea sesiune JOSM, panoul OpenStreetCam nu se va deschide din oficiu. Dacă nu vedeţi panoul, ar trebui să îl puteţi deschide selectând icoana OpenStreetCam din partea stângă a panoului.

Filtrarea imaginilor

Datele afișate pot fi filtrate în funcţie de momentul creării și de utilizatorul JOSM. Pentru a vedea doar imaginile voastre încărcate, trebuie să vă autentificaţi în JOSM utilizând loginul OAuth.

Nu există filtre setate din oficiu, iar filtrele customizate pot fi înlăturate, apăsând butonul Clear.

Vizualizarea imaginilor și traseul corespondent

Imaginile individuale pot fi vizualizate dând click pe icoana imaginii afișate pe hartă. Imaginea corespunzătoare este încărcată în panoul OpenStreetCam panel, iar traseul este afișat pe hartă.

Un traseu OpenStreetCam este ilustrat cu o linie albastră. Imaginile ce corespund traseului sunt afișate cu icoane opace, în timp ce alte imagini de pe traseu sunt ilustrate cu icoane transparente.

Zoom in/out

Imaginea afișată poate fi mărită sau micșorată cu rotiţa mouse-ului. Într-o imagine deja mărită, detaliile pot fi observate mișcând imaginea în stânga, dreapta, sus sau jos.

Imaginea următoare/precedentă

Puteţi naviga între imaginea anterioară sau următoare a traseului fie din panoul OpenStreetCam folosind butonul Next/Previous sau apăsând Alt-Left arrow/Alt-Right arrow.

Dacă imaginea anterioară/următoare nu este vizibilă în vederea curentă, harta este mutată automat, iar imaginile de lângă traseu sunt descărcate.

Centrarea hărţii în funcţie de imaginea selectată

Harta poate fi recentrată în funcţie de localizarea imaginii selectate folosind butonul Location din panoul OpenStreetCam. Acest feature este util când harta a fost mutată, iar localizarea imaginii selectate nu este vizibilă pe hartă.

Pagina web a imaginii

Pagina web a imaginii selectate poate fi deschisă cu ajutorul butonului Globe din panoul OpenStreetCam.

Feature-uri viitoare

Lucrăm momentan la îmbunătăţirea pluginului JOSM și dorim să adăugăm noi trăsături. În viitorul apropiat plănuim să:

Codul sursă

Sursele plugin sunt organizate în următorul format:

Codul sursă pentru plugin se poate găsi pe GitHub .

Feedback

Idei, sugestii și buguri pot fi înregistrate fie pe pagina pluginului GitHub issue sau pe Feedback forum. Tot aici pot fi votate și alte idei.

Analizăm toate ideile, deci fiţi siguri că inputul vostru este auzit și foarte apreciat!

Distraţi-vă în timp ce adăugaţi feature-urile lipsă de pe hartă folosind imaginile OpenStreetCam.

În aceeaşi ediţie ... (56)

▼ TOATE ARTICOLELE ▼

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA