Ca de obicei, la început de an, se fac planuri noi și se asigură condițiile pentru noi realizări profesionale și personale. În 2017, Today Software Magazine își propune îmbunătățiri incrementale cu care vă vom ține la curent. Unele dintre acestea au fost deja puse în aplicare. Cea care vizează securitatea constă în securizarea tuturor paginilor de pe www.todaysoftmag.ro și www.todaysoftmag.com prin trecerea la HTTPS. Pentru o mai bună vizibilitate, am implementat Google AMP (Accelerated Mobile Pages). Următoarele proiecte la care ne gândim sunt: realizarea unui poster de planificare pus la dispoziția colaboratorilor și a companiilor partenere, introducerea slide-urilor online în cadrul articolelor prezentate la lansări, posibilitatea de a descărca revista în format PDF pentru un abonament anual, realizarea unei pagini cu workshopuri. Multe alte proiecte sunt deocamdată la stadiul de explorare. Într-un articol special, am expus care sunt planurile și direcțiile de dezvoltare pe care și le-au proiectat pentru 2017 companiile cu care am colaborat de-a lungul timpului. Ne bucurăm să vedem că aproape toate răspunsurile sunt centrate asupra dezvoltării companiilor de IT prin atragerea de proiecte noi și prin creșterea numărului de angajați.
Vă doresc multe proiecte terminate cu bine în acest an. Luați în calcul și inițierea unui startup bazat pe semnalele pe care le primim. Să nu uitați de dezvoltarea personală: participați la conferințe, workshopuri și hackatonuri pentru că ieșirea din starea de comoditate este întotdeauna un mod de a evolua pe plan profesional, dar și personal.
Vă invităm să citiți articolele din acest număr. Alt unicorn: developerul care vinde este o abordare inedită, sub forma unui dialog între trei prieteni despre condiția programatorului. Un articol semnat de Philipp Kandal ne prezintă modalitatea de generarea a hărților Open Street Map. De ce este nevoie de AI și recunoașterea semnelor de circulație în articolul O privire asupra viitorului: crearea hărţilor cu OSM. Continuăm cu Sitecore: un studiu de caz, unul dintre principalii jucători pe piață în zona CMS (Content Management Systems). Acest număr a acordat o atenție specială temei arhitecturii software, așa cum o demonstrează cele trei articole despre acest subiect: De la monolit la microservicii folosind DDD și metoda Mikado, Bazele arhitecturii software modern și Limbaje de descriere a arhitecturii. Pentru cei din universal Java, Junit reprezintă frameworkul esențial pentru generarea unit testelor. Ultima versiune aduce multe îmbunătățiri, prezentate în Comoara din suita JVM - JUnit 5. Evaluarea livrabilelor de design propune o serie de verificări, norme pentru realizarea unui design. Din perspectiva contabilă, 2017 aduce la început de an o serie de modificări a căror trecere în revistă și analiză se regăsește în 2017: modificările legislative și impactul lor. La final, articolul În 2017, vreau să scriu și să vorbesc corect românește ne arată modalitățile prin care putem evita greșelile frecvente de exprimare în limba română.