ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 53
Abonament PDF

Când o companie IT sprijină mediul academic!

Cristina Costescu
HR Corporate @ NTT DATA România
DIVERSE

Suntem o companie care dorește să investească în dezvoltarea competențelor IT și să crească această comunitate. Considerăm că investiția în formarea unor specialiști în zona IT și Software reprezintă o investiție în viitorul companiei noastre.

Inițiativele noastre de a susține sistemul educațional sunt împărțite pe mai multe paliere, de la susținerea programelor de licență la programe de reconversie și chiar și la realizarea unor cursuri de specialitate. Astfel am ales să investim împreună cu alte companii din industria IT în programul Facultății de Matematică și Informatică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai, la nivel licență, linia de studiu în limba germană. Pe lângă sprijinul financiar pe care îl acordăm acestei linii de studiu, studenții din anuI I, II și III din cadrul acestui program își desfășoară cursurile și seminariile la sediul NTT DATA România din Cluj Napoca în laboratoarele și sălile noastre special amenajate pentru activități didactice.

Pentru că ne dorim să contribuim la adaptarea programelor universitare cu scopul de a fi mai aproape de nevoile angajatorilor din domeniul IT, am identificat în cadrul companiei noastre posibili mentori care să participe la procesul de predare cât și la coordonarea lucrărilor de licență ale studenților. Astfel angajații NTT DATA România colaborează foarte strâns cu cadrele didactice din universitățile partenere din toate locurile unde ne desfășurăm activitatea în realizarea cursurilor și laboratoarelor. Până în prezent, angajații noștri contribuie la predarea a peste 6 cursuri de specialitate în universități din Cluj, Timișoara, Iași, Brașov, București și Sibiu.

Vizibilitatea crescută a companiei în rândul studenților este unul dintre obiectivele noastre. Din acest motiv, studenții din cadrul programelor pe care le susținem sunt invitați să participe la evenimentele organizate pentru angajații noștri, petreceri, seri tematice și multe altele. Am implementat chiar și un program de dezvoltare personală și profesională, tocmai pentru a-i pregăti pentru intrarea pe piața mumncii. Un astfel de program este Talent Management Junior, în cadrul căruia studenții participă la o serie de traininguri pentru dezvoltarea abilităților soft-skills cât și workshopuri tehnice.

Conștientizând nevoia ridicată de specialiști în domeniul IT, împreună cu partenerii noștri din mediul universitar am dezvoltat o formă de învăţământ care să formeze tinerii printr-un program de învăţământ de scurtă durată. Programul Postuniversitar de Pregatire și Formare Profesională în Informatică propus de NTT DATA România în colaborare cu Universitatea Babeș-Bolyai a fost aprobat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice și reprezintă o oportunitate pentru persoanele absolvente de studii universitare, care îşi doresc o reprofilare (absolvenţi de facultate cu orice profil) spre zona de IT & Software. Durata programului este de 2 ani, programa fiind repartizată pe 4 semestre. Credem în faptul că suntem primii care putem influența pozitiv învățământul românesc.

Noi vedem aceste inițiative ca fiind un nou succes în creșterea calității învățământului românesc.

Take your education to the next level!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA