ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 50
Abonament PDF

Walking Month – cum să transformi mersul pe jos în fapte bune ?

Andreea Misarăș
Events & Communication Specialist
@Betfair
EVENIMENTE


„Adevărata valoare se găseşte în lucrurile simple”

Început în 2010 ca o iniţiativă internă pentru angajatii Betfair, Walking Month şi-a dorit încă de la început să promoveze un stil de viaţă sănătos, dar şi interacţiunea între angajaţi. Competiţia a luat o amploare, pe care nimeni nu ar fi anticipat-o. De la an la an au fost tot mai multe persoane înscrise; oameni cu pedometre alergând seara în parc pentru că nu şi-au făcut numărul de paşi setaţi pentru acea zi, poze de la nunţi şi botezuri în care se văd în prim plan brăţările concursului, recorduri de paşi făcuţi la petrecerile firmei, colegi "certându-şi" coechipierii că au făcut prea puţin paşi. Cam aceasta este atmosfera într-o lună de competiţie Walking Month.

În acest context extinderea ediţiei la nivel local a fost pasul firesc care trebuia făcut, motiv pentru care în 2015 s-a dat startul primei ediţii pentru comunitate a programului Walking Month.

Odată cu această ediţie, pe lângă promovarea unui stil de viaţă sănătos, a distracţiei şi interacţiunii între colegi a fost adăugată şi o componentă de responsabilitate socială; astfel, toţi banii strânşi din taxa de participare au fost donaţi pentru utilarea cu echipament medical a Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Copiii Cluj.

Dacă pentru a te înscrie la alte competiţii sportive, ai nevoie de anumite abilităţi fizice exersate de-a lungul timpului, la Walking Month ai deja toate ,, ingredientele" pentru a participa, deci practic nu ai nicio scuză pentru a nu fi în acest concurs.

Așadar, ce este Walking Month?

… un mod inedit de a strânge fonduri pentru o cauză bună şi a promova un stil de viaţă activ şi sănătos.

Ce a însemnat ediţia din 2015?

42.000 lei (9,300 euro) au fost donaţi Secţiei de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă pentru Copiii Cluj.

560 de participanţi au ales să adopte un stil de viaţă mai sănătos şi să susţină cauza propusă.

172.861.880 de paşi au fost făcuţi în cele 30 de zile cât a durat competiţia - pași care transformaţi în kilometri reprezintă mai mult decât întreaga circumferinţă a Pământului!

În cifre ediţia 2015, ar arăta cam aşa:

Walking Month în 2016

Să îi cunoaştem mai bine pe beneficiarii campaniei!

Serviciul de Ajutor Maltez are în grijă copiii cu probleme neuromotorii și alte deficienţe asociate. Terapia specializată poate face diferenţa între un copil care rămâne toată viaţa dependent de părinţi sau unul care se poate integra în comunitate.

Fondurile pe care dorim să le strângem prin intermediul Walking Month pot asigura terapia a 10 copiii pentru un an întreg!

Începând să scriu acest articol nu înţelegeam de ce îmi vine în minte în mod obsesiv un citat: "Adevărata valoare se găseşte în lucrurile simple", însă pe măsură ce îl scriam am realizat că aceasta este de fapt esenţa programului Walking Month. Pur şi simplu mergând, facem atât de multe lucruri: ne păstrăm sănătatea, ne distrăm împreună cu ceilalți, nu mai poluăm mediul lăsând mașina în garaj pentru o lună, scăpăm de grija locurilor de parcare și cel mai important, putem da o mână de ajutor celor care au multă nevoie de asta: anul acesta este mergem pentru ca şi ei să poată merge.

12 Septembrie - 11 Octombrie luna Walking Month - competiţia la care câştigăm începând din momentul în care am ales să participăm!

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA