Acum patru ani, în luna februarie am lansat revista Today Software Magazine alături de un grup de prieteni. Astăzi ne bucurăm să fim o referință în domeniu, cu peste 700 de articole disponibile în română și engleză și aproape 400 de autori diferiți. Mulțumim colaboratorilor, cititorilor pentru interesul crescut și companiilor care susțin acest proiect: Gemini Solutions, ISDC, 3Pillar Gobal, Endava, Fortech, Accesa, Betfair, Yardi, Accenture, Telenav, Mozaic Works, VE Interactive, Siemens, Colors in projects. Vă promitem să o ținem tot așa și să investim la fel de multă pasiune!
Pasiunea pe care o ai sau nu trebuie să o ai dacă ești programator a reprezentat un subiect interesant de discuție la evenimentul de lansare din luna ianuarie. Inevitabil s-a ajuns la tabere pro sau contra unei perspective, dar și la perspective echilibrate. A fi programator doar pentru a-ți asigura venituri rezonabile și nu neapărat din pasiune este un mod de a te raporta la o profesie pe care mulți îl consideră justificat într-o societate în eternă criză ca a noastră. Punctul meu de vedere este în favoarea pasiunii. Cred că veniturile sunt un factor important, dar nu ar trebui să definească o direcție de dezvoltare personală. Ca argumente care să susțină punctul meu de vedere stau și diverse articole pe teme motivaționale publicate în TSM. Fără pasiunea pentru programare, fără plăcerea de a descoperi soluții la probleme, de a te bucura de aplicarea ultimelor tehnologii este greu de continuat într-un mediu foarte concurențial. Personal, după câțiva ani de activitate care a pus accent mai mult pe management și antreprenoriat, am avut oportunitatea de a mă întoarce la programare. Este o plăcere pe care probabil nu o poți echivala cu nici o altă activitate iar satisfacția este pe măsură. Vă sfătuiesc așadar să faceți la rândul vostru ceea ce vă place sau să vă întrebați la finalul zilei dacă asta este ceea ce vă place să faceți cu adevărat.
Tema principală a acestui număr este testarea, așa cum reiese din seria de articole subordonate acestei teme: Armonie în Cross-Browser Testing, Testarea serviciilor web folosind SOAP UI, Harta testării și Care sunt provocările în scenarii Dev/Test/DevOps şi cum ne poate ajuta Microsoft Azure. Continuăm cu Haos, meme și tipare de design software, un articol interesant despre Memetică, o știință despre propagarea ideilor și influența acestora asupra noastră. Utilizarea machine learning în îmbunătățirea afacerilor arată posibilul impact pozitiv de folosire a tehnologiilor big data în analiza businessurilor. Continuăm cu o analiză și o evaluare a CRM-urilor (Customer Relationship Management) existente la ora actuală: De la business la implementare. Cum alegem CRM-ul. Crearea unui Microsoft Band Tile pentru a direcționa notificările de stare a construcției prezintă o soluție de notificare a echipei de dezvoltare software despre faptul că a căzut un test de integrare direct pe dispozitivul Microsoft Band 2. Finalizăm acest număr cu două articole din zona de contabilitate, un domeniu care demonstrează un interes crescut din partea cititorilor: Calculul salarial în 2016 și Ce pregătește statul roman pentru domeniul IT&C'? Încheiem acest număr cu o nouă apariție a personajului comic care vine cu informații interesante din zona de managementului proiectelor: Gogu !
Vă dorim lectură plăcută !!!
de Ovidiu Mățan
de Cristina Juc
de Ioana Luțaș
de Ovidiu Mățan