ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 43
Abonament PDF

Noutăți IT ianuarie 2016

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE

A fost lansat Perl 6

A fost lansată versiunea 6 a limbajului Perl. Acesta aduce o serie de noi concepte precum: multimethods, coroutines, continuations, usefull threading, junctions, roluri, hyperoperators, macros, garbage collections și multe altele. Costul pentru toate aceste îmbunătățiri ale limbajului este pierderea compatibilității cu versiunea anterioară.

Sursa: http://www.perl.com/pub/2006/01/12/what_is_perl_6.html

Jquery a împlinit 10 ani

În 14 Ianuarie 2006, John Resig a vorbit la evenimentul BarCampNYC despre proiectele la care lucrează. Unul dintre acestea a fost un framework de JavaScript care se numea JQuery. A fost momentul lansării celui mai popular framework de JavaScript care a împlinit în ianuarie 2016 zece ani de existență. Totodată versiunea 3.0 a intrat în stagiul de beta. Printre principalele feature-uri ale acestei versiuni menționăm: implementarea .data() urmează îndeaproape specificațiile HTML5 și creșterea performanței pentru anumiți JQuery.

Sursa: http://blog.jquery.com/2016/01/14/ten-years-of-jquery-and-beyond/  

Nvidia Drive PX 2

Soluția propusă de NVidia pentru procesarea imaginilor de către mașinile autonome se numește Nvidia Drive PX 2 și a fost recent lansat la CES 2016. Aceasta folosește deep learning pentru a învăța și pentru a se adapta provocărilor deplasării autonome a mașinilor. Puterea dezvoltată de Drive PX 2 este echivalentă cu cea a 150 MacBook Pro.

Sursa: http://nvidianews.nvidia.com/news/nvidia-boosts-iq-of-self-driving-cars-with-world-s-first-in-car-artificial-intelligence-supercomputer

Oculus Rift, versiunea comercială

Prima versiune a binecunoscutului dispozitiv de realitate virtuală este disponibilă pentru precomandă. Aceasta este prima versiune destinată consumatorilor și suportă Rift Development Kit 2 (DK2). Rezoluția celor două ecrane combinate va fi de 2160 x 1200, latența va fi mică, iar căștile vor fi integrate în dispozitiv pentru o mai mare senzație de pătrundere în realitatea virtuală.

Sursa: https://shop.oculus.com/  

Android 6.0 Marshmallow

A fost lansată versiunea 6.0 a sistemului de operare Android. Principalele modificări sunt:

Sursa: https://www.android.com/versions/marshmallow-6-0/

Primul procesor ARM de la AMD

AMD a lansat primul său procesor ARM: Opteron A1100. Acesta va avea o versiune cu patru core-uri care va consuma 25W și una cu opt core-uri care va consuma 32W. Specificațiile sunt: Cortex A57 CPU cores, 1 MB cache L2 și 8MB cache L3, iar memoriile suportate sunt DDR3 și DDR4. Este un pas important pentru AMD care astfel intră pe piața serverelor ARM.

Sursa: http://www.amd.com/en-us/products/server/opteron-a-series

 

 

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA