ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 42
Abonament PDF

Noutăți IT - decembrie 2015

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
PROGRAMARE

Inaugurăm rubrica de noutăți în industria IT. Aceasta va cuprinde o selecție de știri globale dar și locale. Noutățile pot fi semnalate direct la: news@todaysoftmag.com

Google: Calculatorul quantic D-Wave 2X este de 100 milioane mai rapid decât un calculator normal

D-Wave 2X folosește qubit care în afară de stări 0 și 1 ale unui bit are și starea de superpoziție a ambelor stări. Comparat cu o simulare pe un calculator cu un singur core D-Wave 2X este de 108 mai rapid. De asemenea, procesoarele folosite sunt pe 1000 de qubiți în vreme ce procesoarele clasice sunt pe 64 de biți. Mai multe detalii pot fi găsite pe Google Research Blog.

Oracle: Java 9 va fi lansat doar în 2017

Proiectul Jigsaw (Java 9) care are ca scop principal să adauge modularitate componentelor folosite la runtime. Astfel se va putea crea un runtime jar care va conține doar componentele necesare. În acest fel, Java va scala mai ușor pe device-uri cu o putere mai redusă de procesare. Noua dată anunțată este martie 2017. 

Sursa: https://dzone.com/articles/oracle-announces-jigsaw-delays-push-java-9-launch

Microsoft: Chakra, engine-ul de JavaScript al noului browser Edge este open-source

În cadrul conferinței JSConf din Florida, Microsoft a anunțat că va pune la dispoziția  utilizatorului engine-ul noului său browser din Windows 10 sub licență MIT.

Sursa: http://arstechnica.com/information-technology/2015/12/microsoft-to-open-source-chakra-the-javascript-heart-of-its-edge-browser/

Microsoft: suport de Objective-C în Visual Studiu

Deși pare ireal, a fost lansată versiunea de preview a Windows Bridge for iOS (v.01) prin care se vor porta aplicațiile Objective-C pe platforma Universal Windows sau chiar dezvolta aplicații noi. Pentru cei interesați, se poate descărca fără a completa nici un formular de pe pagina proiectului, o mașină virtuală (~20GB) pentru un start-up rapid.

Sursa: https://dev.windows.com/en-us/bridges/ios

Apple: Swift este acum open source

Oricine poate acum să descarce codul build-urile de development sau să fixeze bug-uri în Swift. A fost creat swift.org care este destinat comunității de programatori care dorește să contribuie. 

Sursa: https://developer.apple.com/swift/blog/?id=34 

TechCrunch: Start-up-ul Jukedeck este câștigătorul TechCrunch Disrupt London

Jukedeck, un start-up care generează automat muzică prin folosirea inteligenței artificiale a câștigat competiția TechCrunch Disrupt London. Soluția propusă de ei este de a genera ieftin fundal sonor pentru videoclipuri fără a încălca drepturile intelectuale ale artiștilor.

Sursa: http://techcrunch.com/2015/12/08/jukedeck-wins

-disrupt-london-2015 - 

PHP: Versiunea 7.0.0 a popularului limbaj este disponibilă

PHP 7.0 vine cu o nouă versiune a engine-ului Zend care este până de două ori mai rapid decât versiunile anterioare și multe alte îmbunătățiri precum o mai bună folosire a memoriei sau optimizări de sintaxă. Acesta este efortul a doi ani de lucru a echipei de proiect și a numeroșilor contribuitori. Mai multe despre această nouă versiune de PHP puteți găsi în articolul dedicat din revistă.

Sursa: http://php.net/archive/2015.php#id2015-12-03-1 

Adobe: Animate CC va înlocui Flash Professional

Animate CC va fi disponibil la începutul anului 2016 și va încorpora suport native de HTML5 și WebGL. Noul produs va suporta în continuare Flash (SWG) și formatul AIR, dar va putea exporta și în alte formate precum SVG.

Sursa: http://blogs.adobe.com/conversations/2015/11/flash-html5-and-open-web-standards.html 

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects