ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 40
Abonament PDF

Cel mai mare hackathon din zona de sud-est a Europei revine la Timișoara cu ediția a doua

Patricia Borlovan
Coordonator @ HackTM
DIVERSE

În perioada 6-8 noiembrie, Timișoara Startup Hub, Asociația Banat IT și ARIES-TM, împreună cu rețeaua de comunități IT locale și o echipă de voluntari motivați și entuziaști, organizează cea de-a doua ediție a HackTM, cel mai mare hackathon de software și hardware din sud-estul Europei, sperând să adune din nou, peste 500 de participanți.

HackTM este un hackathon de dimensiuni mari în domeniul software & hardware, ce își propune încă de la prima ediție, să fie un eveniment cu tradiție, ce are loc în fiecare toamnă la Timișoara. 

Participanții înscriși la acest eveniment, pasionați de inovațiile tehnologiei actuale: elevi, studenți, angajați sau specialiști din domeniul IT vor dezvolta proiecte individuale sau grupați în echipe. Domeniile principale de acțiune sunt: city projects, automotive, eHealth, game development, open (IoT, hardware, mobile development și web development, etc.), dar și junior league coding.

Cele mai bune proiecte dezvoltate în cadrul hackathon-ului vor fi premiate cu diferite gadgeturi, bilete la conferințe internaționale, dispozitive hardware și o serie de alte premii speciale oferite de către sponsorii noștri. 

Co-organizatorul evenimentului, Aries-TM și partenerul principal Audials by Rapid Solution vor oferi tuturor membrilor echipei câștigătoare a marelui premiu câte un bilet la Mobile World Congress din Barcelona, în valoare de 800 EUR. Este important de menționat, faptul că biletul la conferința din Barcelona permite și participarea la marile hackath-oane din cadrul evenimentului.

ARIES-TM (Asociația Română pentru Industria Electronică și Software - Filiala Timișoara) este o organizație ce s-a format în septembrie 2004, cu scopul de a stabili o mai bună colaboare între companiile din domeniul IT&C. ARIES-TM cuprinde județele Timiș, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin și numără în prezent 60 de companii membre. Pe lângă pachetul de informații oferit de Aries București, ARIES-TM mai oferă membrilor săi din zona de vest a României și oportunități de business.

Persoanele interesate se pot înscrie începând de luni, 26.10.2015 accesând pagina evenimentului.

Despre echipa de organizare

Timișoara Startup Hub este un spațiu de co-working (spațiu de lucru colaborativ) ce oferă servicii care includ accesul la săli de conferințe, servicii de consultanță și contactul cu mediul de afaceri local și regional,training-uri de specialitate sau networking. Misiunea StartupHub este de a facilita dezvoltarea unui ecosistem al antreprenoriatului în domeniul tehnologiei și al industriilor creative din Timișoara. 

Banat IT este o asociație înființată în anul 2013 cu scopul de a menține comunitatea IT informată și conectată la diverse oportunități de a conduce această industrie spre mobilizarea continuă a elementor de valoare, asemeni unui pol de excelență. Asociația Banat IT inculde și o largă comunitate în social media, menită să servească și să vină în ajutorul tuturor părților interesate din industria IT locală și regională.

Pentru mai multe informații, vă rugăm accesați:

http://hacktm.ro/2015 

https://www.facebook.com/hacktm2015

https://twitter.com/HackTM2015

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA