ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 40
Abonament PDF

Editorial nr. 40

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE

Poate mai mult decât în alte domenii, în IT contează să ai o viziune clară asupra modului în care proiectul tău își trăiește existența, dovedindu-și plenar rostul și utilitatea. Deși afirmația mea are un ton cam sentențios, ea pornește de la o experiență personală banală: pornirea centralei termice. Nu știu dacă știți, dar pentru a porni o centrală termică este de ajuns să conecteze două fire. Practic orice termostat pornește un circuit atunci când temperatura coboară sub X grade și îl oprește atunci când se ajunge la Y + delta. Este atât de simplu încât un copil ar putea programa acest lucru în pseudocod, iar unui programator i-ar lua 1-2 ore să realizeze un astfel de circuit funcțional cu un Arduino.

Deja obișnuita centrală termică se poate număra printre exemplele de produse de succes care demonstrează cât de mult contează viziunea. Gândiți-vă acum la Nest care este cel mai bun termostat conform topurilor și review-urilor, compania fiind cumpărată cu 3.2 miliarde de dolari de către Google la începutul anului 2014. Produsul lor realizează aceleași lucruri de bază într-un mod mai inteligent și cu un pic mai mulți senzori, compania fiind privită în continuare ca un lider în ceea ce privește inovația. Întrebându-ne ca la școală, ce învățăminte putem trage din aceste exemple, răspunsul corect este că viziunea este cea care contează înainte de toate cerințele și condiționările tehnice. 

Vă invităm să parcurgeți articolele acestei ediții care a ajuns la cifra rotundă 40, publicând din februarie 2012 peste 700 de articole, marea lor majoritate scrise de programatori din România. Dintre articolele tehnice din acest număr, Îmblânzirea Elefantului - Cum funcționează Hadoop vă invită la o introducere ceea ce înseamnă funcționarea Apache Hadoop. În Connected Home (Casa Conectată) - Provocări în domeniu și ce urmează puteți afla despre principalele trenduri în ceea ce privește un Smart House. Să ducem responsive website la următorul nivel propune schimbarea paradigmei prin care un utilizator se adaptează web site-ului, în schimb web site-ul se adaptează automat la preferințele utilizatorului. Articolul *Joe.

PHP 7 - O privire spre viitor expune principalele caracteristici ale următoarei versiuni a popularului limbaj PHP. Publicăm din partea lui Peter Lawrey, invitat principal la Cluj IT Days 2015, un nou articol pentru programatorii de Java avansați despre optimizarea strategiei de hashing: An introduction to optimising a hashing strategy. Dat fiind că prevenirea furtului de date reprezintă o problemă reală în special pentru companiile de software, articolul Securitatea Datelor în era Cloud Computing are meritul de a vă propune o soluție la această problemă. Încheiem cu un articol util despre brevete: Pe scurt, despre brevete în industria IT&C*.

VIDEO: NUMĂRULUI 104

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • Betfair
 • Accenture
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • Cognizant Softvision
 • BoatyardX
 • Colors in projects