ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 37
Abonament PDF

Aplicația WheelNav

Korosi Csongor
iOS Developer @ TelenavChertes Cristian
iOS Developer @ Telenav
PROGRAMARE


AT&T Connect Ability Challenge este o competiție care încurajează tehnologiile mobile să îmbunătățească viețile persoanelor cu dizabilități. Având oportunitatea de a ajuta milioane de persoane cu dizabilități din întreaga lume, am luat inițiativa creând o soluție software pentru a contribui la o viață mai bună.

Acest articol descrie experiența noastră în dezvoltarea unei asemenea aplicații. Momentan pe App Store se pot găsi doar aplicații arătând puncte de interes pentru persoanele cu dizabilități dar nicio aplicație pentru navigație. WheelNav combină aceste două funcționalități, iar pentru cea mai bună experiență de navigare, folosește Scout SDK.

Aplicația WheelNav

Aplicația noastră iOS se numește "WheelNav". După cum sugerează numele ei, combină informații despre locuri accesibile pentru scaun cu rotile și navigația.

Puncte de interes

Pentru început vom analiza aspectul locațiilor accesibile. Faptul că anumite locații nu sunt accesibile pentru persoanele cu dizabilități este o mare problemă. Fie pragul de la intrare este prea înalt sau nu sunt dotate cu toalete pentru persoane cu dizabilități. În loc să implementăm un serviciu care setează informații legate de accesibilitatea locațiilor, am decis să folosim un serviciu numit Wheel Map . Este un serviciu folosit pentru a căuta și marca locații accesibile pentru persoane cu dizabilități în întreaga lume. API-ul lor oferă programatorilor posibilitatea să interacționeze cu aceste locații.

Luăm aceste informații și le afișăm pe hartă. Diferențiem 4 tipuri de locații:

Accesând meniul din stânga ecranului, utilizatorii pot decide care tipuri de puncte de iteres să fie afișate pe hartă în funcție de accesibilitate.

Butonul din partea dreaptă a ecranului deschide un meniu pentru selectarea categoriilor punctelor de interes care să fie afișate. WheelNav suportă următoarele categorii:

Utilizatorii aplicației pot analiza informațiile despre aceste locații, având posibilitatea de a le schimba accesibilitatea, când consideră că informația este greșită.
Această funcționalitate îmbunătățește datele privind accesibilitatea. Luând în considerare accesibilitatea locațiilor se pot planifica întregi călătorii de acasă sau întâlniri cu prietenii în locuri accesibile.

Căutarea punctelor de interes

Folosind bara din partea de sus a ecranului se pot face căutări. Sunt returnate puncte de interes de pe hartă și adrese corespunzătoare. Selectând un rezultat din listă, acesta va fi centrat pe hartă facând posibilă navigația la acesta.

Navigația

O altă componentă majoră a aplicației este navigația. Am încercat să personalizăm întreaga experiență de navigație pentru persoanele care folosesc scaun cu rotile. WheelNav oferă posibilitatea creării rutelor de la poziția curentă la orice altă locație de pe hartă.

Apoi am integrat Scout SDK. Rutele sunt calculate luând în considerare altitudinile punctelor de pe rută, asigurând cea mai rapidă și fluentă rută până la destinație.

Navigația oferă instrucțiuni vizuale și audio utilizatorilor. Am intenționat să creăm o experiență "hands free" utilizatorilor. Acest lucru este îndeplinit folosind instrucțiunile audio.

WheelNav oferă o soluție pentru o problemă comună și anume blocajul străzilor. În acest caz este foarte dificil pentru utilizatori să decidă încotro să meargă. Folosind "block road" Scout SDK redirijează utilizatorul pentru a ajunge la destinație eficient.

Setările pentru navigație pot fi accesate atingând harta și selectând opțiunea "Settings" din meniu. Aici utilizatorii pot opri instrucțiunile audio, pot schimba stilul hărții, vedea întreaga ruta și informații despre rută, scrola harta, schimba între modul 2D sau 3D al hărții sau ieși din navigație.

Concluzii

Folosind feedbackul de la utilizatori și prieteni, am îmbunătățit aplicația până la o stare de producție. Următorii pași sunt implementarea unei componente pentru recunoașterea vocală, pentru a oferi o întreagă experiență "hands free",
gruparea punctelor de interes pe hartă și folosirea funcționalității "RealReach" a Scout SDK. În viitorul apropiat aplicația va fi lansată pe AppStore și sperăm că va îmbunătăți viețile multor oameni.

Un demo al aplicației și informații despre competiție se pot găsi pe site-ul Challengepost.

VIDEO: NUMĂRULUI 113

Sponsori

  • Accenture
  • Bosch
  • ntt data
  • Betfair
  • FlowTraders
  • MHP
  • Connatix
  • BoatyardX
  • metro.digital
  • Colors in projects

Korosi Csongor a mai scris

Chertes Cristian a mai scris