ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 37
Abonament PDF

Editorial 37

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE


Perioada concediilor care aduce cu ea evadarea din toropeala urbană și din rutina cotidiană este binevenită și binemeritată după un an de muncă . Totodată, concediul pune la treabă acele aplicații legate de navigare și mobilizează jocurile casual pentru pauza de după plajă. Dacă s-a preferat lectura și s-a ajuns la finalul unui roman senzațional, este momentul pentru a citi ultimul număr al TSM pentru a face revenirea din concediu mai lină. Oricum odată reîntorși din concediu, suntem toți cu forțe proaspete, cu noi revelații și noi perspective asupra modului de lucru de până atunci. Dacă sunteți în Cluj, să veniți la evenimentul de lansare din această lună. Noi am revenit plini de energie și pregătim o nouă ediție a Cluj IT Days pentru finalul lunii noiembrie, unde keynote speaker-ul de anul trecut, Peter Lawrey, a confirmat deja prezența.

Salutăm debutul din acest număr al colegului Alexandru Diniș, în al cărui articol, acesta își descrie experiențele sale legate participarea la un training de o săptămână în Koln pe tema TYPO 3, având oportunitatea să se întâlnească cu comunitatea de IT din acea zonă. Un alt articol oferă bilanțul celor șapte luni al programului IT Brainiacs care și-a propus și a reușit să introducă elevi de gimnaziu și de liceu în universul programării. Și au reușit, dovada o reprezintă scrierea câtorva jocuri interesante în Java și Obejctice-C/Swift. Le urăm mult succes celor de la Telenav și Apex-Edu și continuarea acestui program și în anul viitor.

Deschidem articolele tehnice din acest număr cu Descoperirea entităților similare în modele BigData , care reprezintă o introducere în data mining. Intrăm și în zona de IoT prin Aplicaţii IoT cu Java ME Embedded 8 şi Eclipse unde este folosit un Raspberry PI împreună cu JavaME. Pentru persoanele cu disabilițăți în deplasare s-a realizat o aplicație dedicată pentru participarea la AT&T Connect Ability Challenge. Mai mult detalii găsiți în Aplicația WheelNav. Faptul că Ruby on Rails începe să nu mai fie un limbaj de nișă este demonstrat în Scurtul ghid al unicornului din Ruby on Rails. High-End Content Management, varianta Adobe prezintă produsul dar și arhitectura unei soluții ce dorește transferul publicării de informații de la programatori către content manager-i. La final, Știu Scrum, Kanban și alte câteva cuvinte în Agile, vă invite să vă găsiți răgazul de a reflecta asupra maturității conceptelor IT.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 120

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA