ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 36
Abonament PDF

Retrospectiva unui an la ACADEMY+PLUS

Gloria Csiszer
Marketing Specialist @ Pitech+Plus
DIVERSE

ACADEMY+PLUS se îndreaptă spre a doua generație de studenți. S-a încheiat un an plin de activități care a crescut atât noi talente cât și încrederea celor din jur pentru un astfel de proiect.

Această metodă revoluționară de învățare și formare profesională în domeniul IT, bazată pe o programă actualizată cerințelor pieței a fost lansată anul trecut în Cluj-Napoca de compania PITECH+PLUS, după semnarea unui parteneriat cu Ecole 42 din Paris. Principalul obiectiv al acestei forme de învățare alternativă este de a descoperi minți strălucite, care pot crea produsele informatice de mâine.

Programă întregită de activități extra

După selecția riguroasă, studenților acceptați li s-a pus la dispoziție o platformă care i-a trecut în doar câteva luni prin diverse limbaje de programare precum: C, UNIX, PHP și JavaScript. Pe lângă materia efectivă, aceștia au învățat să lucreze pe proiecte ca și la un loc de muncă, având task-uri individuale dar și proiecte de echipă. Studenții și-au descoperit și dezvoltat diverse skill-uri participând la evenimente conexe și la concursuri în cadrul 3 Day Start-Up, Start-up Weekend, Hackathon la Techsylvania și Open Data Hackathon, unde cinci dintre ei au câștigat premiul Best Hack cu aplicația I need medication.

De-a lungul acestui prim an, stafful s-a concentrat și pe următoarele generații. La sediul academiei se organizează regulat Coder Dojo pentru copiii de gimnaziu, iar în mai a avut loc prima ediție a campionatului Game of Codes, organizat pentru liceeni din diverse orașe, unde timp de 12 ore aceștia au codat jocuri după reguli și cerințe. În toamnă urmează să se organizeze a doua ediție.

Un ajutor pentru piața de IT

Unul dintre obiectivele pe termen lung al ACADEMY+PLUS este să ridice gradul de colaborare între companiile care caută tineri talentați, devenind în timp o sursă de forță de muncă performantă și capabilă care va rezolva această nevoie pe piața de IT. Perioada de vară din fiecare an este dedicată stagiilor obligatorii de practică pentru studenții academiei. Atât PITECH+PLUS, cât și alte companii din Cluj i-au recrutat deja, fie pentru traininguri, ori pe posturi de juniori.

Dive into the pool

Lunile iulie, august și septembrie sunt un nou început pentru toți cei care doresc să beneficieze de acest sistem de educație revoluționar și gratuit. În fiecare dintre aceste luni peste 120 de studenți vor petrece zile intense experimentând "piscine", etapa de selecție în care trebuie să predea zilnic proiecte individuale sau să lucreze împreună cu o echipă la proiecte mai ample. Aceștia vor rezolva practic aceleași cerințe pe care le au și colegii lor din Franța, care s-au înscris la Ecole 42. Această etapă este echivalentă cu parcurgerea materiei din cei patru ani de liceu la un profil de mate-info. Un exemplu fericit din etapa de piscină de anul trecut a fost un student care nu a avut nici un background în informatică și în urma parcurgerii acestor exerciții practice a trecut mai apoi de testul de angajare al unei firme de IT.

Next level: gamification

Background-ul divers al comunității formate la etajul trei al sediului academei va fi și mai mult sprijinit din acest an datorită schimbării platformei de învățare de către cei de la Ecole 42, care s-au bazat pe ideea de gamification. Astfel, au fost customizate modulele de formare prin intermediul cărora să crească gradul de flexibilitate și personalizare în conformitate cu pregătirea individuală a fiecărui candidat. Cei cu un nivel mai ridicat pot opta pentru un anumit mix de formare, trecând peste unele nivele. Cu cât vor lucra mai repede și mai bine, vor putea deschide noi proiecte și provocări.

Pentru piscinele din august și septembrie mai sunt câteva locuri disponibile, cea din iulie fiind deja ocupată. Cei interesați pot accesa testele de memorie și logică pe candidates.academyplus.ro.

Conferință

VIDEO: NUMĂRULUI 122

Sponsori

 • BT Code Crafters
 • Accesa
 • Bosch
 • Betfair
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • BoatyardX
 • metro.digital
 • AboutYou
 • Colors in projects

VIDEO: EXTRA