ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 35
Abonament PDF

SprintPoint: un program de preaccelerare clujean care vrea să te ajute să reușești!

Horia Mircea Botoș
Program coordinator @ SprintPoint
DIVERSE

Acest lucru mi-a atras atenția asupra importanței de a înțelege diferența între un accelerator și un incubator atunci când vrei să intri într-un program de dezvoltare. O diferență este formulată de Paul Bricault, cofondatorul unui accelerator din Los Angeles, care constată că acceleratorul ia un capital al ideilor dezvoltate extern, în schimbul unei investiții și a mentoratului. La finalul celor trei sau patru luni startup-ul "absolvă". Incubatorul aduce o echipă externă să lucreze pe ideea unui investitor. Cu cât ideea necesită mai multe resurse pentru a ajunge la maturitate, cu atât capitalul luat crește.

Pe scurt, incubatorul durează mai mult și preia mai mult capital în schimbul asistenței, pe când programele de accelerare sunt mai scurte, mai specializate și cer mai puțin capital la final.

De aceea, noi, echipa Startup Transilvania, am hotărât să concepem un program de pre-accelerare care va ajuta startup-urile din zona tech și IT din Cluj-Napoca să își atingă potențialul. Acest program se numește SprintPoint. În timpul celor opt săptămâni ale programului, echipele vor trece printr-o serie de experiențe utile și interesante, precum consiliere și mentorat de echipă, pregătire pentru livrarea pitch-ului, workshop-uri și networking profesional.

Programul este creat pentru echipele de profesioniști și antreprenori care doresc să aibă propria afacere și le oferă acestora ocazia să pună întrebări și să învețe de la ambasadori și mentori din domeniul tech.

Pentru a aplica, echipa selectează și înscrie ideea pe baza căreia se va crea plusvaloare.Gradul de efort pe care echipa l-a depus în conceperea produsului sau serviciului pe care vor să îl livreze și nivelul de înțelegere a pieței pe care vor să o acceseze se va reflecta în această plusvaloare.

Programul se va derula pe perioada verii și participanții vor fi inițiați în metodologiile prezentate în două cărți foarte importante pentru orice startup tehnic. Prima este Lean Canvas de Eric Ries (2011) și cea de-a doua este Disciplined Entprepreneurship: 24 Steps to a Successful Startup, de Bill Aulet (2013). Mai multe detalii despre cărți veți afla în timpul programului.

Vrem să atragem în program acele startup-uri care au dorința de a reuși. Pentru a fi eligibil(ă), trebuie să faci parte dintr-o echipă (nu se poate să aplici în mod individual), proiectul vostru trebuie să fie mai mult decât o simplă idee. Cât despre tine personal, trebuie să fii capabil(ă) să gândești deschis, să fii dedicat(ă) și capabil(ă) să colaborezi, să lucrezi din greu și să înveți de la alții. Aceste calități sunt, după părerea noastră, esențiale pentru a reuși în program.

Pentru a-ți susține dezvoltarea, pe parcursul programului SprintPoint vei participa la traininguri, la sesiuni de coaching și mentorat. Toate acestea vor avea loc la Cluj HUB, un spațiu modern de co-working în centrul orașului. Vei avea de asemenea posibilitatea să socializezi cu mentorii și investitorii din program și să participi la diferite evenimente tech, precum workshop-urile de folosire a platformei FiWare, Transilvania Demo Days, Techsylvania și altele. La finalul programului toate echipele vor avea ocazia să își susțină pitch-ul într-un Demo Day.

Scopul nostru, al Startup Transilvania, este să îți arătăm că nu te naști antreprenor ci poți să înveți să devii unul.

LANSAREA NUMĂRULUI 104

Prezentări de articole și
Panel: Heathcare & AI

Miercuri, 24 Februarie, ora 18:00

Înregistrează-te

Facebook Meetup StreamEvent YouTube

VIDEO: NUMĂRULUI 103

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • Betfair
 • Accenture
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • Cognizant Softvision
 • BoatyardX
 • Colors in projects