Pentru toţi românii, Clujul este anul acesta Capitală Europeană a Tineretului. Pentru programatori, oraşul din inima Transilvaniei este pentru al doilea an consecutiv gazda celui mai mare eveniment de inovaţie tehnologică, wearables şi connected devices din regiune.
Techsylvania va debuta printr-un hackaton care se adresează în primul rând tinerilor dezvoltători de aplicaţii pe gadgeturi wearables şi mobile. Există o bază minimă de cunoştinţe de programare necesare pentru înscriere, astfel încât să existe o competitivitate productivă în rândul echipelor. Dispozitivele puse la dispoziţie de organizatori acoperă o gamă largă din zona wearables, pornind de la ultimele apariţii în zona de ceasuri inteligente (Apple Watch, Pebble), brăţări inteligente (Jawbone, Withings) şi altele precum Oculus, Leap Motion, Sphero, The Eye Tracker.
Toţi cei înscrişi la hackathon vor avea 24h pentru programare, la finalul căruia cel mai bun proiect va primi şansa de a-şi prezenta proiectul la un accelerator internaţional de startup-uri pentru a găsi potenţiali investitori.
A doua parte a evenimentului va fi conferinţa de două zile care se orientează pe trei domenii de interes pentru antreprenorii din domeniul tehnic sau companiile dezvoltatoare de produse software: Cod (cele mai noi soluţii şi teme tehnice), Produs (managementul produsului, marketing), Finanţare (modalităţi de finanţare şi tipuri de investiţii). Speakerii din cadrul conferinţei sunt atât români de succes, care şi-au dezvoltat propria afacere şi au transformat-o într-un succes de nivel internaţional, precum Florin Talpeş (Bitdefender) şi Andrei Dunca (LiveRail, companie achiziţionată de Facebook), cât şi reprezentanţi executivi din rândul unor companii globale precum Uber, PayPal, Siri, Spotify care au atins şi piaţa din România.
Evenimentul va găzdui peste 600 de participanți, fiind un bun prilej pentru invitații din diverse medii de a împărtăși cunoștințe utile care să contribuie la dezvoltarea ecosistemului tehnologic și a gradului de inovație din Cluj-Napoca și România.
"Techsylvania" are drept scop promovarea comunităților din orașul Cluj-Napoca și din România ca centre ale tehnologiei recunoscute și confirmate la nivel internațional, dar și stimularea dezvoltării de produse locale. Evenimentul oferă atât oportunitatea de interacțiune socială cu scopul stabilirii de parteneriate, găsirii de finanțări sau obținerii de mentorat din partea experților, cât și cu scopul promovării unor idei tehnice revoluționare din rândul programatorilor români.
Toţi cei interesaţi pot achiziţiona bilete cu un discount de 20% folosind codul TSMtech pe Techsylvania.
de Ovidiu Mățan
de Vlad Ciurca
de Ștefan Bălan
de Ioana Varga , Ioana Costea