ABONAMENTE VIDEO REDACȚIA
RO
EN
×
▼ LISTĂ EDIȚII ▼
Numărul 33
Abonament PDF

Editorial TSM 33

Ovidiu Mățan
Fondator @ Today Software Magazine
DIVERSE

 Într-una din serile trecute, încurajați de atmosfera relaxată, eu și cu un prieten ne-am permis să abordăm problema relației dintre echipele de programatori și de testeri dintr-o perspectivă filozofico-religioasă. Opoziția tester-programator, care-l plasează pe programator în postura de creator, iar pe cel de tester în postura de chițibușar veșnic în căutare de defecte și animat de a distruge ceea ce a creat cu atâta pasiune programatorul, poate fi dizolvată doar după ce fiecare parte își lasă orgoliul la o parte și nu se mai crede înger și respectiv, demon. Ne- a fost tare greu să ne debarasăm de ipostazele acestea ! Soluția a venit de la filozofia orientală, care îl pune pe fiecare într-o poziție avantajoasă: antagonismul programator -tester  este asemenea principiilor Ying -Yang, adică un sistem a cărui valoare este mai mare decât cea a componentelor sale. Dar să părăsim lumea ideilor și să ne întoarcem în meandrele concretului, adică la evenimentele acestei primăveri.

Doresc să menționez două dintre ele care au avut loc recent. Este vorba de ..even mammoths can be Agile, singurul eveniment local ce strânge comunitatea locală de management. TSM a fost notat și de această dată la secțiunea organizatori. Contribuția noastră a fost implicarea în publicarea în format tipărit a tuturor poveștilor lui Gogu și care au apărut în revistă în ultimii trei ani. A fost un proiect inedit și ne bucurăm să publicăm astfel cea de-a doua carte TSM. Al doilea eveniment, la care TSM a participat ca partener iar subsemnatul ca moderator al unui track este Cluj Innovation Days 2015. Acesta a crescut mult în ultimii ani, mutându-și atenția din zona politică spre dezvoltarea de produse. Tema aleasă pentru această ediție este transferul tehnologic. Am avut ocazia să vedem prezentări interesante din zona cercetării, inovației, a procesului de patentare, a modalității de a ieși pe bursa de valori.  Important de semnlat a  fost și Internet of Things, un workshop susținut de Google.

Trecem în revistă o parte din articolele acestui număr. Începem cu un scurt interviu acordat revistei de către Jonathan Shieber, senior editor la TechCrunch cu care am avut ocazia să discutăm în cadrul unui workshop organizat la Cluj. Viziunea sa asupra startup-urilor este scoaterea în evidență a esențialului, a factorului de diferențiere. Continuăm cu o scurtă prezentare a Different Angle, primul Cluster de IT & C din București. Startup Weekend este un eveniment la care toți cei ce doresc dezvoltarea unui produs ar trebui să participe, publicăm în acest număr o serie de sfaturi de la cei ce  s-au clasat primii la ultimele ediții. Mobile World Congress este unul dintre cele mai mari evenimente de IT din Europa de unde colaboratori ai revistei au venit cu noutăți și impresii. Seria de articole tehnice începe cu Realitatea virtuală îmbunătățită pe dispozitivele mobile, ce prezintă principalele framework-uri care ne ajută în crearea de aplicații destinate realității augmentate. Tehnologiile cloud sunt reprezentate printr-o serie de articole în acest număr: Introducerea și tuning-ul Hadoop MapReduce, Sisteme de mesagerie performante – Apache Kafka, Date de tip spațial în SQL Server, Java Chronicle în acțiune și Apache Cassandra, Primii Pași. Dualitatea cu zona de testare este păstrată prin: Appium - testare automată cross-platform pentru dispozitive mobile și Quality Assurance în Agile. Încheiem într-un ton optimist cu un articol interesant ce investighează viitorul tehnologiei: Analiza pentru tehnologiile viitoare

Sponsori

 • comply advantage
 • ntt data
 • 3PillarGlobal
 • Betfair
 • Telenav
 • Accenture
 • Siemens
 • Bosch
 • FlowTraders
 • MHP
 • Connatix
 • MetroSystems
 • BoatyardX
 • Colors in projects

VIDEO: NUMĂRULUI 95