Creativitate, adrenalină, cafea, bună-dispoziție! Hackathoanele Innovation Labs din București și Cluj, ce vor avea loc pe 7-8 martie, sunt mediul perfect în care tinerii creativi și pasionați de tehnologie și design își pot pune ideile la lucru, alături de antreprenori și mentori de top din industria IT&C.
Mai sunt două zile în care tinerii se pot înscrie pe site-ul www.innovationlabs.ro. Pe 7 martie începe aventura: timp de 24 de ore, tinerii vor construi în echipă un prototip, demonstrând potențialul ideii și echipei lor.
Innovation Labs este cel mai mare program de pre-accelerare din România care susține inovația în IT&C și dezvoltarea de proiecte de antreprenoriat în rândul studenților și tinerilor profesioniști. Anul acesta programul vine în ajutorul tinerilor cu 3 direcții: Internet of Things, Disruptive Retail și Mobile. Innovation Labs va forma și va consolida echipele de startup și ideile lor într-un proces rapid de dezvoltare prin experiență practică, mentorship, comunicare și prezență media. Mai mult, participanții în program vor avea ocazia să se întâlnească cu specialiști și antreprenori de top în IT&C care îi vor ajuta să își dezvolte un prototip funcțional al afacerii.
Programul va debuta pe 7 martie cu cele două Hackatoane susținute simultan în București și Cluj. Echipele selectate în urma Hackatoanelor vor intra într-un program intens de mentoring care va dura 3 luni, timp în care aceștia își vor transforma ideile de business în realitate, cu ajutorul mentorilor cu care vor interacționa. În mai, la Demo Day, echipele își vor prezenta prototipurile finale, urmând ca cele mai convingătoare dintre acestea să fie premiate și să beneficieze în continuare de sprijinul echipei Innovation Labs.
Innovation Labs 2015 este un proiect organizat de Tech Lounge cu sprijinul Orange, Carrefour, Microsoft YouthSpark, The Romanian-American Foundation şi al partenerilor: Ixia, FotoNation, Adobe, Intel Software, Electronic Arts, Microchip, Cisco, Onyx Beacon, Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), Spherik Accelerator, Techsylvania, împreună cu partenerii academici Universitatea POLITEHNICA din București, Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, precum și împreună cu partenerii media: Ziarul Financiar, Forbes, Electronica Azi și Today Software Magazine.