TSM - Bine aţi venit la Techsylvania!

Vlad Ciurca - Product Guy. Tech Events Producer. Connector


Fiind situat în apropiere de Belgrad, Budapesta, Sofia, Kiev sau Bucureşti, Cluj-Napoca este un oraş cu o poziţie strategică în Europa de Est. Capitală europeană a tineretului în 2015 şi unul dintre cele mai ospitaliere oraşe din Europa potrivit Comisiei Europene, Cluj-Napoca are foarte multe oferit nu doar în ceea ce priveşte turismul, mâncarea sau locurile extraordinare care pot fi vizitate, dar şi atunci când vorbim despre ecosistemul IT local: cu peste 4000 de absolvenţi în domeniu în fiecare an, Clujul se bucură de un număr mare de tineri cu talent tehnic ale căror iniţiative inovatoare devin din ce în ce mai cunoscute pe plan internaţional.

În acest context este firească apariţia Techsylvania, cel mai mare eveniment tech din regiune şi unul dintre cele mai importante din Europa Centrală şi de Est. Prima ediţie Techsylvania se va desfăşura între 31 mai şi 2 iunie şi va aduce împreună unele dintre cele mai creative persoane din regiune, experţi tehnici şi inovatori care îşi vor împărtăşi propriile experienţe şi cunoştinţe pentru a contribui la dezvoltarea tehnologică şi creşterea gradului de inovaţie din Cluj-Napoca.

Techsylvania debutează pe data de 31 mai cu un hackathon cu durata de 24 de ore şi continuă până în 2 iunie cu o conferinţă de o zi, care va aduce în faţa audienţei unii dintre cei mai apreciaţi profesionişti în domeniul tehnologiei la nivel internaţional.

Hackathon-ul care va avea loc se adresează dezvoltatorilor care îşi doresc să pună bazele unor aplicaţii cu potenţial disruptiv în domeniul tehnologiilor connected şi wearable. În plus, cei peste 100 de participanţi la eveniment vor avea ocazia să testeze dispozitivele puse la dispoziţie de partenerii programului.

În timpul celor 24 de ore ale hackathon-ului, cei peste 100 de dezvoltatori vor avea ocazia să lucreze cu diferite tipuri de dispozitive mobile şi să folosească tehnologii conectate pentru a dezvolta propriile aplicaţii şi produse în domeniu. Participanţii la eveniment pot veni alături de echipele lor sau se pot alătura unei alte echipe şi au obiectivul de a construi o aplicaţie funcţională de-a lungul evenimentului. La final, fiecare echipă îşi va prezenta produsul în faţa audienţei pentru a convinge publicul de potenţialul acestuia. Cele mai bune proiecte vor fi premiate, iar primele 3 echipe vor primi bilete de acces la conferinţa care va avea loc pe data de 2 iunie şi, mai mult decât atât, vor avea şansa să îşi prezinte produsele în faţa întregii audienţe a Techsylvania.

Cea de-a doua parte a evenimentului este conferinţa, unde sunt aşteptate peste 200 de persoane, speakeri şi invitaţi de excepţie din întreaga lume. Pasionaţii de tehnologie vor avea astfel ocazia să fie inspiraţi, să întâlnească potenţiali investitori, parteneri sau colaboratori şi mai mult decât atât, să interacţioneze în mod direct cu oameni cu preocupări şi pasiuni similare.

Techsylvania se remarcă în peisajul evenimentelor locale prin calitatea speaker-ilor care vor urca pe scena evenimentului pentru a-şi împărtăşi propriile experienţe şi a discuta despre inovaţie în tehnologie şi dezvoltare de produse. Printre aceştia se numără: Marcus Segal (Ex-COO Casino Division Zynga & Entrepreneur in Residence la The Summit, strateg şi manager de operaţiuni cu peste 15 ani de experienţă în domeniul tehnologiei), Paddy Cosgrave (Fondator al The Summit şi F.ounders, descris de Bloomberg ca fiind "Davos for Geeks" şi organizator al întâlnirii anuale a 250 de CEO ai celor mai importante companii în tehnologie la nivel mondial), Jack Levine (Fondator şi CEO Electric Objects, startup cu sediul în New York City care dezvoltă un ecran conectat ce aduce obiecte digitale speciale în casele utilizatorilor), HP Jin (Co-Fondator şi CEO Telenav, liderul global în domeniul serviciilor de localizare, navigare auto şi publicitate targetată în funcţie de locaţie, companie care a achiziţionat la începutul anului Skobbler) sau Aryk Grosz (Co-Fondator şi CTO Mixbook Inc., un serviciu de stocare online a fotografiilor care a primit numeroase premii până în prezent şi a fost menţionat în publicaţii precum New York Times, USA Today sau Today Show din Statele Unite).

Deşi la prima ediţie, Techsylvania promite să revoluţioneze ecosistemul tech local şi să aducă o contribuţie importantă la dezvoltarea acestuia. Organizat de Vlad Ciurca şi Oana Petruş, Techsylvania se bucură de susţinerea unei echipe experimentate şi a unui board de advisor-i excepţional. Rezultatele înregistrate până în prezent de oamenii din spatele proiectului reprezintă o garanţie pentru succesul acestuia: membrii echipei au organizat trei ediţii de succes ale Startup Weekend Cluj, au dezvoltat comunităţi de business promiţătoare printre care se numără Romanian Managers Cluj cu peste 800 de membri şi Maramureş Business Club, şi au iniţiat evenimente educaţionale pentru studenţi în cadrul #defineCluj.

Pasionaţii de tehnologie, inovaţie şi produse cu potenţial disruptiv nu trebuie să rateze prima ediţie a Techsylvania care va avea loc între 31 mai şi 2 iunie în Cluj-Napoca! Mai multe detalii despre program şi invitaţii evenimentului sunt disponibile pe site-ul Techsylvania http://techsylvania.co, iar primii 25 de participanţi beneficiază de o ofertă specială şi pot achiziţiona 2 bilete la preţ de 1. Ulterior, preţul biletelor early bird va fi de 69 EUR, iar înregistrările pot fi efectuate online pe site-ul evenimentului.

Techsylvania se adresează tuturor inovatorilor şi pasionaţilor de tehnologie care îşi doresc să discute în mod direct cu unii dintre cei mai buni profesionişti în domeniu din regiune, să înveţe şi să se conecteze cu oameni care pot face o diferenţă. Dacă te numeri printre ei, ne vedem la Techsylvania!