TSM - Concurs de programare Catalysts CCC

George Platon - Co-fondator @ BuddyGuard


În urma succesului concursului organizat în data de 26 aprilie în Cluj-Napoca (România) și Linz (Austria), am decis să organizăm ediția 17 a evenimentului din nou în Cluj. Vă invităm vineri pe 11 octombrie la ora 14:00 (ora de incepere este 15:00) în campusul universității Babeș-Bolyai, FSEGA, etajul 3, strada Teodor Mihali, nr. 58-60, Cluj-Napoca!

Catalysts Coding Contest (vezi http://contest.catalysts.cc ) a fost organizat prima dată în anul 2007 în Austria. Datorită feedback-ului pozitiv primit, de atunci s-au organizat câte trei concursuri în fiecare an, cu un număr crescând de participanți din toată lumea la fiecare ediţie.

Catalysts Coding Contest constă în trei concursuri care au loc în paralel:

 

Evenimentul adună în fiecare an persoane de toate vârstele, începând de la elevi talentați de liceu, studenți remarcabili care vor să își testeze limitele până la programatori experimentați - toți având în comun pasiunea pentru programare și probleme de logică. Datorită faptului că participarea este gratuită și limbajul de programare este la libera alegere a concurentului, există o mare varietate de tehnologii implicate și persoane concurente. De aceea, la aceeași masă a concursului poți găsi un tânăr programând în Java, C++ sau Pascal, pe altul bucurându-se de noile facilități aduse de limbaje mai noi cum ar fi Scala, Groovy sau Haskell și nu în cele din urmă un fan înrăit iOS care își foloseste cunoștințele pentru a rezolva cerințele… și exemplele pot continua.

De fapt, acesta este unul dintre lucrurile noi pe care le aduce concursul nostru față de toate celelalate olimpiade de informatică sau alte competiţii de programare - unitate în diversitate. Unitate prin faptul că toți participanții trebuie să rezolve aceeași problemă formată din cele 6, 7 niveluri și diversitate prin toate celelalte aspecte - fie prin concurenţi, fie prin tehnologiile folosite. De-a lungul celor 16 concursuri am colectat statistici despre varietatea limbajelor de programare, media de vârstă a participanţilor, nivelurile la care s-a ajuns cu fiecare limbaj de programare și diferitele versiuni de implementare în limbajele folosite. Aceste statistici sunt disponibile la cerere pe site-ul concursului.

Pentru a familiariza concurenţii cu modul de desfăşurare şi tipurile de probleme întâlnite, se oferă posibilitatea antrenamentului pe platforma CatCoder (vezi https://catcoder.catalysts.cc ).

Concursul constă dintr-o problemă de logică/algoritmică care are șase sau șapte niveluri și trebuie rezolvată în patru ore. Aceasta are o temă specifică, care se schimbă la fiecare ediție a concursului. Astfel, concurenții sunt prinși în rezolvarea problemei prin trecerea fiecarui nivel care aduce noi cerințe și noi indicii folositoare. De aceea, concursul se poate asemăna cu o călătorie în care în primul nivel se dau cerințele inițiale, iar cu fiecare nivel rezolvat se adaugă cerințe, noi dificultăți, precum și noi informații folositoare.

Pe parcursul concursului se oferă băuturi și mâncare, iar după concurs va avea loc ceremonia de premiere în cadrul căreia se oferă pizza și băuturi. După aceea, se asigură timp pentru socializare și schimb de idei, unde concurenții pot lua legatura cu alte companii și cu persoanele pasionate de informatică.

Pentru condiții de participare vezi regulile oficiale și manualul la http://bit.ly/14HrTA8 .

Blog - http://contest.catalysts.cc/

Facebook - http://www.facebook.com/CatalystsCodingContest