TSM - Barometru TSM - august

Ovidiu Mățan - Fondator @ Today Software Magazine

Ne face plăcere să venim cu o nouă versiune a barometrului TSM prin care vă putem oferi o perspectivă statistică și obiectivă asupra tendințelor actuale. Întrebările propuse luna aceasta au fost despre soluțiile cloud, AI tools, preferința lucrului de acasă sau de la birou și câteva din zona de hobby.

Ce arhitectură cloud folosești?

Așa cum ne-am așteptat într-o lume în care toate serviciile au migrat de mulți ani în cloud, votul majoritar a desemnat ca arhitectură câștigătoare microserviciile. Chiar și așa, considerând noile tehnologii și abordări, s-ar putea ca arhitecturile monolit modificate să se potrivească mai bine în anumite cazuri.

Ce tool AI folosești?

Deși este un tool general, ChatGPT4 reprezintă alegerea majorității așa cum era și previzibil. Numărul celor care nu folosesc deocamdată soluții AI se păstrează într-o limită rezonabilă de sub 20%.

Aleg să lucrez de acasă, de fiecare dată când am ocazia.

Pandemia a schimbat cu siguranță modul în care lucrăm, fapt care se vede în preferințele celor care au votat. Având peste 90 de voturi în total putem spune că acest sondaj este reprezentativ pentru cei ce ne urmăresc pe LinkedIn sau Instagram. Numărul celor care preferă să meargă la birou este de doar 13% în vreme ce majoritatea preferă să lucreze de acasă.

Hobby-uri

Luna aceasta am păstrat hobby-urile doar pentru cei de pe Instagram.

După meșterit, se pare că motocicleta este destul de populară printre cititori. Ne bucurăm să auzim asta ! Poate la un moment dat vom face chiar și un grup de motocicliști programatori.

Deși cu nu foarte multe voturi în plus, SonicPi se bucură de cea mai bună popularitate printre cei ce îndrăgesc muzica generată pe calculator.

Concluzie

Luna aceasta nu am avut mari surprize în ceea ce privește răspunsurile primite. Acestea au întărit părerile noastre în ceea ce privește tehnologia, lucrul de acasă, dar și hobby-urile. Ne auzim luna viitoare!