Bine v-am regăsit în 2023! Ne bucurăm să ne vedem cu bine și sper că, la fel ca și noi, priviți cu optimism înspre noul an. Poate că la unele rezoluții, stabilite în prima zi din 2023, mulți dintre noi am renunțat deja, dar au rămas, cu siguranță, cele mai importante, pe care dorim să le ,, bifăm". În rândurile de mai jos, expunem câteva dintre rezoluțiile/proiectele pe care ni le-am propus pentru acest an și pe care vrem să le ducem, cu adevărat, la îndeplinire.
Revista reprezintă cel mai important proiect al nostru. O bază de la care a pornit construirea, în timp, a tuturor celorlalte proiecte TSM. Comunitatea de IT românească și în special cea clujeană a avut și are de transmis mai departe prin intermediul revistei articole de calitate despre programare, management sau HR.
Îmi face plăcere să vă prezint calendarul TSM pentru acest an și principalele subiecte pe care le vom aborda în fiecare ediție. Pe lângă lansările lunare care vor avea loc în format fizic în Cluj, plănuim să avem și altele în principalele orașe din România.
Dacă vrei să fii la curent cu toate noutățile revistei te invit să te înregistrezi la newsletterul TSM dar și la pagina și grupul de Facebook sau la cel de Meetup.
Ajunsă la cea de-a cincea ediție, conferința The Developers își propune să aducă speakeri de calitate pe scenă. Anul acesta ne-am propus să avem trei trackuri paralele și peste 20 de speakeri. Mai jos puteți vedea primii speakeri anunțați anul acesta.
Vă așteptăm! Biletele la un preț special sunt disponibile online.
După succesul ediției de anul trecut, când am avut peste 800 participanți pe zi și alți 200 online, am început deja planificarea ediției de anul acesta. Printre keynote speakeri va fi prezent Daniel North, fondatorul Behaviour Driven Development (BDD). Pe scenele de la Cluj Innovation Park ne așteptăm să avem peste 1,000 de participanți anul acesta iar pe cele patru trackuri paralele vor prezenta în cele două zile peste 60 de speakeri.
Daniel North - părintele BDD
Platforma de streaming reprezintă cel mai nou și, totodată, proiectul în care este investit cel mai mult timp. După ce a fost folosită cu succes la toate evenimentele pe care le-am organizat în ultimii doi ani, a venit momentul revizuirii tehnologiei. Adică i-am făcut platformei, dacă doriți, un upgrade, prin trecerea de la integrarea cu tooluri precum OBS sau Jitsi la un control direct al streamului video și audio folosind WebRTC și ffmpeg. Noua versiune este încă la stadiul de prototip, dar sper ca, în câteva luni, să avem o soluție în producție. Printre avantajele principale ar fi optimizarea procesării video și opțiunea reală de a oferi o soluție de streaming oricărui organizator de meetupuri sau conferințe. De asemenea, vor fi oferite soluții pentru crearea de traininguri.
Sperăm să ne vedem la cât mai multe din evenimentele pe care le-am planificat în acest an. În afară de proiectele menționate anterior, ne-am mai propus și altele, cum ar fi realizarea mai multor interviuri și poate chiar a unui scurt metraj despre programatori și despre opțiunea lor privind munca de acasă sau de birou.