În luna aprilie, tema propusă pentru rubrica de recomandări de lectură este Software Craftsmanship. Îți propunem patru cărți care să te inspire. Spor la citit !
Cartea subliniază importanța unui design organizațional centrat pe diferite topologii de echipe. De asemenea, sunt abordate și modurile de interacțiune în vederea maximizării valorii oferite clienților în dezvoltarea de produse software. Autorii își construiesc raționamentul în jurul unor concepte inedite pe care vă invit să le descoperiți explicate în carte: Cognitive Load, Canway Law, Inverse Conway Maneuver, Team First, Dunbar's number, Fracture planes, Organisational Sensing, Topology Evolution, Team API, etc. Sper ca sfaturile autorilor să vi se pară și vouă interesante și utile.
- Cristian Cazan,
CEO & Code Crafters by BT
Multe organizații încadrează activitatea de software development ca fiind doar o altă linie de producție. Mulți programatori simt că sunt percepuți și tratați așa, ajungând, într-un final, să-și însușească ei înșiși această catalogare. Cartea de față oferă o perspectivă mult mai optimistă și mai laudativă. Dacă dorești să faci software development cu profesionalism și cu mândrie, atunci iubește ceea ce faci și fă-o la standarde de excelență. Astfel, în cartea aceasta se tratează modalitatea prin care poți ajunge un software craftsman.
- Denis Salanța,
Head of Development
@ CodeCrafters by BT
Este o carte care vă poate transforma într-un programator foarte bun. Răspunde la majoritatea întrebărilor pe care le puteți avea în legătură cu modul în care vă puteți face codul mai bun: convențiile de nume, cât de mare trebuie să fie o funcție, comentarii, formatare, cum tratăm corect erorile, unit testele, concurența, refactoring și multe altele.
- Ovidiu Mățan,
Fondator @ Today Software Magazine
Ce înseamnă să fii programator? Este corectă paralela dintre a construi o casă și dezvoltarea unui proiect software? Sunt câteva din întrebările la care veți găsi răspuns în paginile acestei cărți. Dacă vă place, nu ratați să îl vedeți pe scenă pe autor în 14 iunie la conferința The Developers.
- Ovidiu Mățan,
Fondator @ Today Software Magazine
- Lucian Teodorescu,
Staff Software Engineer @ Garmin
Recomand aceste cărți pentru că oferă o înțelegere detaliată a limbajului de programare. Totodată, autorii subliniază importanța capacității de a vedea ce se întâmplă în spatele instrucțiunilor pe care le scriem, de a înțelege cum se compilează un anumit cod și de a-l scrie astfel încât compilatorul să-l transforme în cod eficient. Aceste capabilități însumând atuurile de bază ale oricărui programator profesionist îi permit să scrie cod de calitate, să facă debugging, să descopere probleme subtile, să facă un design și o structură de cod accesibilă, robustă și portabilă. Toate aceste elemente combinate cu caracteristici personale precum curiozitatea, intuiția, colaborarea în echipă, angajamentul conduc la definiția profesionalismului în software development.
- Cătălin Golban,
Head of Department Engineering Systems Vision @ Bosch