Este acea întrebare clișeu, care - recunosc- m-a preocupat destul de mult în ultima vreme, fiind în permanență conectat la oamenii din propria organizație, din alte companii, candidați, prieteni etc.
Evident că nu cred că este un răspuns general valabil pentru toată lumea, însă am constatat că tot mai mulți oameni, mai ales acei cu un anumit nivel de experiență, nu mai caută doar un job din aria lor de interes, la care să vină să livreze pentru niște obiective, să fie implicați în proiecte interesante, să lucreze cu tehnologii moderne și să fie foarte bine motivați financiar.
Genul acesta de joburi într-o piață atât de dinamică pare a fi ușor de identificat, dar ceea ce este tot mai greu de găsit, este acel job în care "nu doar îți place ceea ce faci", ci și "cum și cu cine faci". Este despre acel mediu și cultură organizațională pe care fiecare companie o definește în funcție de un set de ''core values".
Apoi, cu toții știm că aceste valori trebuie să se reflecte în comportamentul oamenilor din organizație la toate nivelurile, iar de multe ori acest lucru se întâmplă parțial sau chiar deloc.
Este acel spirit cu care trebuie să te identifici și în jurul căruia se dezvoltă echipa, și care cu cât e mai pregnant, cu atât se creează o sinergie mai puternică între oameni. În plus, e foarte important ca oamenii din echipă să rezoneze nu doar profesional, ci și uman, la nivel de gândire, personalitate, afinități, set de valori și principii personale.
Asupra acestui aspect am căutat să ne concentrăm și noi în toți acești 15 ani de existență, în organizația noastră. În acest sens, am constatat că spiritul și cultura care ne definesc sunt de tip start-up, construite pe mai multe elemente esențiale:
o comunicare foarte deschisă față de oameni și transparență la nivel de decizii;
eliminarea barierelor ierarhice (acces direct și ușor la persoanele cheie, pe diferite paliere de management);
flexibilitate și libertate ridicată ca mod de lucru (full-remote, hibrid sau office, având în prezent colegi din toată țara: București, Cluj, Iași, și chiar și din afară - Viena) și ca tip de colaborare;
agilitate la nivel de business, tehnologii, proiecte, fiind în permanență conectați la ultimele tendințe ;
stimularea creativității și susținerea de inițiative interesante la nivel tehnic sau de business;
o cultura a empatiei, aprecierii și susținerii oamenilor și a performanței;
a real work-life balance; (Căutăm să lucrăm vizând calitatea, nu cantitatea, fiind conștienți de cât de prețios e timpul pentru fiecare dintre noi.)
Cu siguranță este nevoie de toate aceste aspecte pentru a construi cu adevărat acel "employee experience" și mai mult, de o preocupare continuă în a cunoaște omul de lângă tine la nivel mai profund, de a-i acorda atenție și a arăta empatie, înțelegere față de nevoile și aspirațiile lui, nu doar profesionale, ci și personale.
Fiecare zi ne demonstrează că un business de succes are în spate o echipă atât cu experiență ridicată, dar și cu spirit puternic dominat de atitudine și elan.