TSM - Conferința The Developers 2019 – speakeri de top, lansări de carte

Ovidiu Mățan - Fondator @ Today Software Magazine


În 23 mai, Cluj-Napoca, la cinematograful ,,Florin Piersic", va avea loc a doua ediție a conferinței The Developers, www.the-developers.ro. Conferința pune în prim plan prezentările keynote, urmate de un timp generos pentru întrebări și răspunsuri. Sunt așteptați în general, programatorii cu experiență, mai ales că tema de anul acesta este programming as an art. În acest context, ne face plăcere să îi avem pe scenă speakeri prezenți la principalele conferințe de programare din Europa și SUA. Conceptul The Developers se concentrează pe calitate din trei perspective: speakeri de top, spațiu și comunicarea speaker - participant.

Speakeri

Anthony Williams

Anthony este programator și consultant cu peste 20 de ani de experiență, autor de cărți foarte bine primite de public. Despre  una dintre acestea, C++ Concurrency in Action, Scott Meyers afirma:

It's not just the best current treatment of C++11's threading facilities … it's likely to remain the best for some time to come.

Recent a fost publicată a doua ediție a acestei cărți.

Anthony este un membru activ în BSI C++ Standars Panel din 2001 și autor sau co-autor al multor lucrări al comitetului de standardizare C++.

Prezentarea sa: Concurrency in C++20 and beyond, va fi despre concurență în C++20 dar și despre conceptele pregătite pentru standardizare în următoarele versiuni.

Mark Seemann

Este un programator experimentat și speaker la multe conferințe internaționale. Este interesat îndeosebi de programarea funcțională, design OOP în Haskel, F# și C#. În 2011, a publicat cartea "Dependency Injection in .NET", Manning Publications, iar anul acesta a publicat a doua ediție a acesteia. Are numeroase cursuri pe Pluralsight, iar blogul său este http://blog.ploeh.dk/.

Pe Mark l-ați putut vedea anul trecut și la IT Days, unde a avut cea mai bună prezentare , conform votului publicului.

La The Developers, prezentarea sa va fi despre Asynchronous Injection și va încerca să răspundă la întrebarea: cum se poate combina dependency injection cu async și await în C++ fără a avea leaky abstractions? Răspunsul la această întrebare va fi legat de monade, iar conceptul va fi explicat într-un mod accesibil pentru programatorii din sală.

Avishai Shafir

Este un programator cu experiență. A fost Chief Functional Architect la HP ALM și de asemenea, a condus echipa de arhitecți HP Mercury ALM. În cariera sa, a mai avut ocupat poziții de product manager și în zona de business.

Prezentarea sa de la conferință, Serverless testing, the required adaptation to our testing methodologies, va fi despre provocările și schimbările din metodologia de testare aduse de mutarea în cloud și în special folosind serverless. Se va încerca să se răspundă la întrebările: ce tip de teste sunt mai importante, care este environmentul corect și toolurile care ne pot ajuta.

Spațiul de desfășurare

Am ales la fel ca anul trecut cinematograful ,,Florin Piersic" deoarece din perspectiva noastră este cea mai bună scenă din oraș pentru prezentări.

Comunicare

La finalul fiecărei prezentări, vom avea aproximativ 30 minute de Q&A, când participanții din sală vor putea să își clarifice posibilele întrebări.

Lansări de carte

Împreună cu cei de la Manning Publishing, vom realiza o tombolă unde veți putea câștiga una dintre cărțile semnate de Anthony Williams și Mark Seemann. Vor mai fi și alte surprize rezervate participanților.

La finalul evenimentului, cei doi vor acorda semnături celor care au câștigat sau achiziționat cărțile.

Concluzie

Sper că v-am convins să luați în considerare participarea la această conferință, fie că sunteți din Cluj sau din alte orașe din țară. Conferința încearcă să capteze esențialul și este pentru programatorii cu experiență care doresc să descopere lucruri noi, concepte și direcții care există la nivel global în programare. Veți avea ocazia să interacționați cu speakerii fie prin întrebări sau în zona de networking, dar și să vă întâlniți cu alte câteva surprize educative.

Vă așteptăm !!! Mai multe detalii pe www.the-developers.ro sau www.the-developers.com.