TSM - Cum să construiești o echipă inovatoare

Szilárd Kacsó - CEO & Trainer @ Azimut Happy Employees @ updateED

Inovația a devenit un cuvânt cheie și continuă să fie, mai ales atunci când concurența este foarte acerbă în aproape fiecare piață. Dar cum putem dezvolta echipe inovatoare? Cum putem găsi oameni inovatori?

După cum se dovedește, oamenii inovatori nu sunt așa cum ne imaginăm cel mai mult: energici, plini de idei, prezentatori buni. Cercetările sugerează că diferitele etape ale inovării necesită diferite abilități personale și diferite structuri și procese de echipă.

În timpul generării de idei, avem nevoie de oameni cu creativitate sporită și cu un mod de gândire orientat către explorare. În timpul fazei de implementare (sau de testare) a procesului, vom dori ca echipa noastră să fie structurată, să urmeze un plan și o procedură și membrii să fie implementatori foarte buni. Cu excepția cazului în care intenționăm să avem două echipe diferite, va trebui să creăm o echipă care să poată funcționa în ambele moduri, schimbându-le între ele, după caz.

Iată câteva dintre cele mai importante lucruri despre care știm că își aduc contribuția la inovare:

Deși aceste idei nu par surprinzătoare, nu vă lăsați înșelați de familiaritatea lor; crearea acestor condiții reprezintă o provocare serioasă pentru orice manager. Și cel mai important, crearea unui echilibru între aceste condiții pare a fi cea mai dificilă sarcină. Vă doresc o Inovare Fericită!

Referințe:

  1. https://www.boardofinnovation.com/blog/2018/01/04/hack-organize-fuckup-championships-celebrate-failure/

  2. https://hbr.org/2015/12/what-the-research-tells-us-about-team-creativity-and-innovation

  3. https://hbr.org/2018/02/4-ways-to-build-an-innovative-team

  4. https://www.forbes.com/sites/glennllopis/2014/04/07/5-ways-leaders-enable-innovation-in-their-teams/\#43f7d2d58c4c