TSM - Startupuri - ediția din Mai

Alex Balas - Member @ Cluj Startups

Dincolo de cryptomonede, interesul în industrie se concentrează destul de mult pe blockchain, pe tehnologia din spate și cum poate fi folosită. Așadar, ne-am gândit să ilustrăm câteva startupuri românești din domeniu. E un început bun, deși încă nu se simte o coagulare în România, așa cum se simte în Slovenia de exemplu, unde există fonduri speciale pentru blockchain și inclusiv acceleratoare.

ChainCreator

ChainCreator facilitează crearea, lansarea și contribuția la realizarea de proiecte Blockchain pentru schimbarea lumii. În primul rând, o idee grozavă cere o echipă calificată și experimentată pentru ca aceasta să devină o afacere de succes. Prin aderarea la Comunitatea CC, antreprenorii se pot conecta la mințile luminate de care proiectele lor au nevoie. Apoi, echipele proaspăt formate își pot lansa ICO-ul pe piața CC, un mediu sigur și demn de încredere atât pentru antreprenori, cât și pentru cumpărători. În cele din urmă, toate campaniile de succes lansate pe piața CC vor avea tokenul listat pe CC Exchange - cel mai sigur schimb valutar de cryptomonede, cu taxe de tranzacționare 0%.

Sharefidence

Sharefidence este prezentată drept cea mai bună și cea mai sigură modalitate de a intra pe piața ICO. Printr-un proces complet sigur și transparent și prin valorificarea puterii vânzărilor în masă, platforma împuternicește atât investitori, cât și startupuri promițătoare. Produsul principal, tokenul FIDE, s-a născut din dorința de a conecta cele mai promițătoare oferte pe piața cryptomonedelor cu persoanele care le-ar putea ajuta să "își ia zborul". Vă puteți alătura pe Sharefidence ca investitor, start-up sau poate ca parte a echipei de analiști specializați în blockchain. Faceți parte din schimbare și spuneți la revedere taxelor ascunse, procedurilor KYC costisitoare și vânzărilor închise.

Scienceroot

Primul ecosistem bazat pe tehnologia blockchain care integrează o Rețea Socială Științifică, o Platformă de Finanțare și un Sistem de Publicare Decentralizat. Va acoperi toate cele necesare pe parcursul procesului de descoperire. Sistemul curent de obținere a unei finanțări, colaborare și găsire de publicații e învechit și ineficient. Scienceroot vrea să exploateze puterea descentralizată a tehnologiei Blockchain și să stimuleze puterea cryptoeconomiei pentru a rezolva cele mai mari probleme din situația actuală. Țelul lor e să creeze un ecosistem unde oricine din comunitatea științifică de pe tot globul va putea strânge fonduri, interacționa unii cu alții, discuta idei de cercetare, colabora și în final, să publice munca printr-o platformă mai eficientă, intuitivă și transparentă.

CoinFlux

CoinFlux este liderul în piața serviciilor românești de schimb valutar digital, cu peste 16.000 de clienți și peste 130.000 de tranzacții de succes. Se mândresc cu creșterea organică rapidă de la lansarea din 2015. Se concentrează pe furnizarea unor servicii remarcabile și pe contribuția activă în educarea publicului țintă despre creșterea și dezvoltarea banilor digitali. Ei sunt tineri, entuziaști, respectându-și clienții și pe ei înșiși.