TSM - Startupuri - ediția din ianuarie 2018

Mircea Vădan - Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups

Fiind o ediție legată de smart cities și fintech, ne-am gândit să ne concentrăm în cele ce urmează pe această verticală. Influența puternică a directivelor europene PSD2 și GDPR și ascensiunea din ce în ce mai evidentă a monedelor virtuale au avut ca efect creșterea interesului pentru fintech și în România. Deși startupurile pe fintech sunt relativ puține ( câteva zeci), observăm preocuparea companiilor din domeniu (mai ales bănci), de a înțelege cum își pot îmbunătăți serviciile prin colaborări cu startupuri sau prin construirea de noi produse software. Un catalist al dezvoltării ecosistemului este și organizația Fintech Camp (www.fintech.camp) ce își propune susținerea startupurilor și facilitarea colaborării cu acestea (inițiativa are aproximativ un an și deja există 5 filiale: Cluj, București, Timișoara, Iași, Chișinău).

ThinkOut

ThinkOut este platforma de cash flow management care ajută managerii să țină sub control încasările și cheltuielile companiei și să facă previziuni cât mai realiste. Cu ajutorul ThinkOut se pot construi și compara scenarii, pentru a ști care decizie duce la cel mai bun rezultat. Controlul cash flow-ului se face simplu, rapid și în echipă.

Pago

Pago este o aplicație prin care poate fi efectuată plata tuturor facturilor lunare, cu cardul, dintr-un singur cont. Pago simplifică plata online a facturilor prin conectarea conturilor online sau scanarea codului de bare de pe facturile a peste 40 de furnizori de utilități. Anul trecut, BT Investments, companie a Grupului Financiar Banca Transilvania, a devenit investitor în compania ce a creat Pago.

Minutizer

Minutizer te ajută să monetizezi fiecare minut. Cofondatorii startupului au dezvoltat un sistem care permite clientului să plătească pe minut pentru timpul și cunoștințele furnizate de un furnizor de servicii (cum ar fi medici, profesori, psihologi) printr-un apel video/audio pe Skype.

Dollarbird

Dollarbird este mai mult decât o aplicație de monitorizare a cheltuielilor. Dollarbird îți oferă o perspectivă generală asupra situației financiare și vă ajută să vă dați seama care vă va fi situația financiară în viitor. Puteți să urmăriți cheltuielile pentru a vedea unde se îndreaptă banii, să urmăriți venitul, să vă prognozați soldul și să faceți un plan de ameliorare a finanțelor personale.