TSM - Startupuri - ediția din noiembrie

Mircea Vădan - Managing Partner @ Activize Cofounder @ClujStartups

Anul acesta, domeniul sănătății digitale (e-health, healthtech) a reprezentat cu adevărat un centru de interes pentru antreprenoriatul din România. Crearea grupului "Healthtech România" devine expresia unei preocupări. Organizația FreshBlood.ro s-a extins în cinci orașe din România. Au avut loc 20 de meetupuri pe subiecte conexe. În București, SEE (Smart Everything Everywhere) a organizat un hackathon pe această temă. De asemenea, orașul Cluj va organiza în decembrie o conferință de sănătate. Pe lângă aceste evenimente, sunt  de luat în considerare și tot mai multele idei/startupuri din sănătate. Iată o listă nouă (în continuă creștere) a startupurilor din România care vizează acest domeniu:

DeTpression - București

Un dispozitiv care monitorizează starea unei persoane și estimează severitatea depresiei precum și riscul unui episod depresiv. Se monitorizează vocea și fața pacientului și se identifică starea sa folosind un algoritm cu machine learning. Estimarea este raportată ca un scor PHQ-9, care este o măsură standardizată pentru evaluarea severității depresiei.

Axosuits - Oradea

Scopul nostru este de a ajuta persoanele cu dizabilități motorii, oferind ușurința în utilizare și accesibilitatea de care au nevoie cu adevărat. Axosuits creează exoscheleți pentru pacienți, la un preț simțitor mai scăzut comparativ cu ceea ce există acum pe piață.

Gimini Moodtracker - București

Un instrument inovator care ține evidența stărilor d-voastră și vă ajută să înțelegeți mai bine sursele acestora. Gimini face ca urmărirea dispoziției să fie ușoară și semnificativă. Cu o simplă interacțiune puteți evalua starea de spirit pe parcursul zilei, puteți evalua convorbirile telefonice și puteți aduna automat datele despre cum vă simțiți în diferite locații.

MIRA (Medical Interactive Recovery Assistant) - Cluj/Londra

O aplicație care ajută persoanele care suferă de diverse forme de handicap temporar motoriu să se recupereze în mod interactiv și într-un ritm mai rapid. De asemenea, permite medicilor sau personalului medical specializat să faciliteze procesul de recuperare pentru persoanele respective