TSM - Startup-uri - februarie 2016

Ovidiu Mățan - Fondator @ Today Software Magazine

Room planner

O soluție de planificare a spațiului 3D, foarte utilă din perspectiva aranjării obiectelor în casă. Ușor de utilizat, aceasta oferă utilizatorului ca în câteva minute să își testeze modul în care va fi decorat apartamentul sau casa și să se plimbe efectiv prin ea. Toate acestea fără a se instala aplicații complexe și de asemenea gratuit. Acest produs a fost construit de către Arxia și lansat ca public beta în această lună.

beta.programez.ro

Programez.ro este o soluție care dă utilizatorului posibilitatea de a-și testa cunoștințele online fără a aplica obligatoriu la un job. Prin rezolvarea acestor teste, cel implicat poate să-și evalueze nivelul competențelor și să-și construiască un profil profesional validat. De asemenea, programez.ro oferă companiilor ocazia de a-și eficientiza procesul de selectare a candidaților, prin recuperarea unui timp pe care în mod obișnuit l-ar fi consumat în desfășurarea de interviuri. Programez.ro este un proiect Today Software Magazine.

DeviceHub.net

DeviceHub.net este un serviciu cloud care ajută utilizatorii să obțină date de la dispozitivele IoT connectate la internet. Prin procesarea datelor primite de la senzori se pot realiza notificări, automatizarea proceselor în domenii precum: agricultura, transport, smart cities, case inteligente, medical și multe altele. Există librării pentru integrarea cu API-ul REST în Phyton, C++ și PHP.

Rocketbook Wave

Rocketbook este o combinație de carnețel și un pix special plus un serviciu cloud de comunicare cu principalele aplicații de documente precum Google Drive, Evernote sau OneNote. Utilizatorul realizează schițe care sunt automat publicate în aplicațiile specifice ale utilizatorului iar în funcție de simbolurile adăugate desenate se pot lua diferite acțiuni. Odată umplut, carnetul poate fi șters prin introducerea acestuia într-un cuptor cu microunde.