Sindicatul Studenților din Facultatea de Cibernetică, Statistică și Informatică Economică (SiSC) anunță începerea celei de-a VIII-a ediții a proiectului național ITFest, eveniment devenit deja o tradiție. Festivalul va avea loc în perioada 18 octombrie - 8 noiembrie 2015, în București. SiSC este cea mai veche organizație studențească din ASE, înființată în anul 1996, ce are peste 150 de proiecte desfășurate cu succes de la înființare și până în prezent. Principalul scop al organizației este acela de a reprezenta studenții, atât în raport cu mediul academic, dar și prin crearea de oportunități de dezvoltare personală și profesională.
ITFest își propune să adune în același loc tineri pasionați de IT din toată țara, dar și să creeze o punte de legatură între participanți și marile companii de IT. Ne propunem să realizăm acest lucru printr-o serie de evenimente care încurajează tinerii să își arate potențialul și le creeaze condițiile necesare afirmării. Unul dintre aceste evenimente este Hackathon-ul (7 noiembrie, WeLoveDigital) în care participanții își pot dovedi calitățile și se pot afirma la una dintre cele 3 categorii: Desktop, Mobile și Web. Concurenții au la dispoziție 12 ore pentru a demonstra că merită premiul cel mare la una dintre cele trei categorii, iar temele concursului vor fi prezentate de către partenerii noștri principali. Tot ei vor desemna și marii câștigători.
Un alt eveniment ce își propune să descopere tinerele talente din domeniul IT este Concursul de Algoritmică (3 noiembrie, Academia de Studii Economice), ce nu reprezintă altceva decât faza locală a renumitului concurs internațional ACM ICPC (International Collegiate Programming Contest). El se va desfășura astfel: vom începe cu un training despre modul de lucru pe care trebuie să îl adopte fiecare echipă și vom continua cu probele propriu-zise în care echipele au la dispoziție 5 ore pentru a rezolva 10 probleme cu dificultate diferită.
Alte evenimente în cadrul proiectului sunt:
LAN Party with PC Garage (18 octombrie, Crystal Palace Ballrooms), unde tinerii pasionați de gaming au ocazia să își dovedească măestria la unul dintre cele 3 jocuri: League of Legends, Mortal Kombat și Hearthstone.
Conferința de deschidere (2 noiembrie, Academia de Studii Economice)
Workshop-uri tematice prezentate de partenerii noștri, unde participanții au șansa de a afla ultimele noutăți din domeniu, dar și de a lua contact direct cu cele mai mari companii de IT în perioada 4-6 noiembrie, la Academia de Studii Economice.
Prezentare de Gadget-uri în cadrul Academiei de Studii Economice - oferă tinerilor ocazia de a lua contact direct cu cele mai noi dispozitive apărute.
Conferința de antreprenoriat "I speak IT!", ce va avea loc pe data de 20 octombrie în cadrul West Gate Studios, unde participanții vor avea multe de învățat de la experți în domeniu.
Înscrierile se fac pe site-ul http://itfest.sisc.ro astfel: începând cu 28 septembrie se vor desfășura înscrierile pentru LAN Party, iar pentru celelalte evenimente înscrerile încep în data de 5 octombrie. Pentru că ne dorim ca singurele preocupări ale participanților să fie evenimentele ce definesc acest proiect, SiSC va asigura cazarea și masa pentru tinerii din afara Bucureștiului la evenimentele din perioada 2-8 noiembrie!
Pentru mai multe detalii despre proiect sau organizație, nu ezitați să accesați site-ul http://itfest.sisc.ro sau http://sisc.ro. De asemenea, puteți urmări actualizările zilnice pe pagina de Facebook a proiectului: http://www.facebook.com/it.fest.sisc.ro !
Pentru întrebări și detalii suplimentare vă stau la dispoziție:
Alexandru Crîjman
0726616990
Marius Bălțoi
0733684421